Звездата на Манчестър Юнайтед и националния отбор на България Димитър Бербатов се появи пред Първа английска гимназия с мощното си возило Кадилак Ескалейд, с което се сдоби преди около година.

В столичното училище Митко направи първи удар в приятелския мач между отборите на Първа и Втора английска гимназия, като по този начин бе дадено и началото на Информационна кампания за рисковите фактори за здравето и развитието на младите хора. Проектът се осъществява от Националния център по опазването на общественото здраве в партньорство с Фондация "Димитър Бербатов".

В 11:40 часа Кадилакът с регистрационен номер 9009 се появи пред училището, но преди това пообиколи из няколко пресечки, докато стигне до главния вход, където му пазеха място да паркира. Причината за обиколките на Бербо с Кадилака бе, че откъм булевард "Дондуков" бе забранено завиването към Първа английска гимназия.

"Вижте го. Може да е Димитър Бербатов, но не си позволява да нарушава правилата за движение. Момчето спазва знаците и е като всички нормални хора", заяви към децата една от учителките в Първа английска гимназия.

Любопитното е, че със същото возило Кадилак Ескалейд движат още Дейвид Бекъм и Уейн Рууни. Актьорите Даниел Крейг (новият Джеймс Бонд) и Брус Уилис, както и баскетболната звезда Шакил О`Нийл също притежават возилото, оценявано на близо 200 000 лева. Националът и футболист на руския Терек (Грозни) Благой Георгиев също се бръкна дълбоко преди няколко месеца, за да подкара мощното возило, сравнявано с танк. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ