Капитанът на националния отбор Димитър Бербатов разказа пикантни истории около кариерата си до момента. Митко сподели, че никога няма да забрави престоя си в Леверкузен, където каза, че той и съотборниците му са били луда банда.

"Имах въздушна пушка и понякога стрелях от балкона. Веднъж брат ми я взе, но докато стреляше го видяха полицаите и веднага дойдоха да я приберат", припомни си с усмивка Митко.

"В Левекузен бяхме луда банда. Помислихме си, че ще спечелим лесно финала срещу Реал за Шампионската лига, но не се получи", съжалява Бербо.

"Сър Алекс ме удари по врата точно, когато подписвах договора с Манчестър Юнайтед", припомни си още нападателят, който стана шампион на Англия с "червените дяволи" през този сезон.

Митко каза още, че настроението в съблекалнята на "А" тима е добро и все още има шанс да се класираме в ЮАР. Нападателят призна, че е имало моменти, когато е обмислял да се откаже от националния отбор.

"Минавало ми е през главата да се откажа от националния отбор, но това е било само в мислите ми. Нормално е, след някой труден мач, когато се чувстваш недооценен да си мислиш подобни неща. Аз обаче винаги изпитвам удоволствие, когато играя за България. В националния отбор няма скандали. Не може всички да сме приятели, но има разбирателство помежду ни. Един се има повече с друг, но е така. Не може всички да сме супер големи приятели. Аз се разбирам с всички в националния", категоричен бе Бербо.

"Стана ни навик да губим шансове за класиране, но аз до последно вярвам, че може да стане нещо. Има много малка светлина в тунела, ще се борим до край. Лошото е, че трябва да разчитаме на другите", продължи капитанът на "А" тима.

Митко припомни конфликта си с феновете на ЦСКА. Преди да поеме към Германия, в мач с Левски, той си навлече гнева на сектор "Г", когато пропусна да вкара на вечния враг от изгодна позиция. В крайна сметка "армейците" паднаха с 0:1 след "кървавия гол" на Гонзо.

"Където съм бил досега винаги съм чувствал по-специално отношение към мен. Имал съм и хубави, и тежки моменти. Не знам дали феновете на ЦСКА ме обичат и уважават. Не знам и дали някога съм им бил любимец", каза Митко.

"Хората не можаха да се примирят. Наистина беше кофти, че паднахме от Левски, а аз направих такъв пропуст. Няма какво да кажа повече. Това не е само до пропуска или до мача, но хората го приеха навътре. Това можеше да е край на кариерата ми, но се оказа само началото. Най-тежкият момент в кариерата ми. Никой не мога да допусна някои да разплаче родителите ми. Мнения много - да, но близките ми не са заслужили такива неща. Тогава бях на 18-19 години. Пазя хубави спомени със съотборниците ми. Димитър Пенев е легендарен човек. Изпитвам удоволствие, когато го видя. Винаги се смея с него. Обръща се към мен с Митко. Аз му казвам "старши". Всеки знае какво направи за мен. В днешно време няма йерархия. Преди може би имаше, но сега не. Той даде път на мен, на Мартин, на Стилиян. Смелостта, че го направи, е много сериозен ход", припомни си още Митко.

"Стигнахме до Нюкасъл. Шиърър игра и се молих на защитата да го опазят. Веско Великов игра срещу него и си свърши добре работата. След мача взе фланелката му. Тогава толкова му се молих за нея, но той така и не ми я даде", каза още Бербо, отказвайки да коментира темата за женитба. "За мен бракът е отживелица. Не знам защо хората се вълнуват толкова много от личния ми живот. Ще спят ли по-добре, ако знаят дали ще се оженя? Дай следващия въпрос", заяви Митко към водещия.

"Остави ми само 2 минути за най-важната тематика. Разбира се, че ще помагам на талантливите деца да се развиват. Който иска да се развива, аз съм на среща. Скептично бях настроен към фондациите за деца. В началото мислех, че е много лесно, а се оказа много трудно. Имам планове, които си следвам. Тази година организирахмте турнир, раздавахме награди. И на деца със затруднения помагаме. Има много хора, които искат да се развиват. Най-важното е, че трябва да слушат хората, които са важни за тях”, завърши Бербатов. /БЛИЦ