Димитър Бербатов остава сред най-интересните футболисти в Англия, особено след силния си мач срещу Волфсбург. Вестник “Сън” вчера публикува негово откровено интервю, а днес съобщава интересен факт от неговата биография – че е бил отвлечен от известен мафиотски бос. 

Запитан за този момент от живота си капитанът на националния отбор отговаря на журналиста: "Откъде научи за това? Да, истина е. Такива бяха времената. Беше ужасно изпитание, но оттогава мина много време", потвърждава новината Бербатов и слага край на темата.

Както обикновено, английските медии черпят информация от българските. Случаят е описан в излязлата преди година биография на нападателя  "Война с времето и себе си", написана от журналиста Румен Илиев. В нея се разказва как Бербо бил отвлечен по заповед на боса на ВИС-2 Георги Илиев, който искал да го принуди да премине в неговия отбор - Левски (Кюстендил). Нападателят предупреждава баща си Иван за случващото се, а майка му Маргарита веднага се обажда на собственика на ЦСКА Илия Павлов, за да му каже за отвличането и Митко е освободен.

Историята бе разказана и от вестник “Газета дело спорт”, цитирал главата от въпросната книга, преди първия ни мач от световните квалификации с Италия (0:0) през октомври 2008 г./БЛИЦ