Автобиографията на един от най-обичаните италиански футболисти - Андреа Пирло, се очаква да излезе скоро и на български език. Творбата със заглавие "Мисля, следователно играя" ще се появи у нас благодарение на издателство "Жануа '98", която издаде и биографиите на Майкъл Джордан, Майк Тайсън, а подготвя и на други спортни звезди.

Книгата за Пирло е на италианския пазар от 2013 година и за кратко време се превърна в бестселър. Тя е потвърждение на перфектната ефикасност на машината Пирло. Легендарният полузащитник използва краката за футбол, главата да мисли и езикът, за да каже това, което чувства. В биографията си той открито изразява несъгласието си със свои колеги, които са обвързани с футболните залагания, предлага решения за насилието по стадионите и расизма в спорта. В същото време Пирло не е особено мил относно свои бивши ръководители и изказва съжаление относно факта, че отборите на Барселона, Реал (Мадрид) и Челси не са го ухажвали в точния момент. Футболистът разказва и за интересни шеги в съблекалнята, където любимата жертва е бил Дженаро Гатузо.

Пирло е роден на 19 май 1979 г. в Бреша. Превръща се в един от най-обичаните италиански футболисти за всички времена. Играе с екипите на Бреша, Реджина, Интер, Милан и Ювентус, като е един от символите на националния отбор на Италия. С него Скуадрата печели световното първенство през 2006 г., играе финал на европейското през 2012. С младежите до 21 години е европейски шампион през 2000, а с олимпийския състав е трети на игрите в Атина през 2004 г. Пирло е печелил и два пъти Шампионската лига, а от миналия сезон прие американското предизвикателство и замина за Ню Йорк.

Книгата е разделена на 20 глави, а 21-ата се пише в момента и това не е случайно. Любимият номер на Пирло е 21. С него той играе през цялата си кариера, а това е и рождената дата на баща му, както и на автора на биографията му. Неговото име е Алесандро Алчато, който е роден на 21 септември в Биела и е сред специалните пратеници на Sky Sports. Работил е като съавтор на книга с Карло Анчелоти, а преди две години и с Валтер Мадзари. Безспорно обаче най-популярна е "Мисля, следователно играя", писана с Андреа Пирло.