Две от най-големите звезди в спорта - футболистът Златан Ибрахимович и баскетболистът Леброн Джеймс влязоха в лют спор на тема политика. Шведът посъветва американеца да не си пъха носа в неща, от които не разбира и да ги остави на онези, които са добри в това. Леброн обаче отвърна и припомни на Ибрахимович, че именно той се е оплаквал от расизъм и лошо отношение в Швеция преди време.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Никога няма да си затворя устата за неща, които не са наред. Аз винаги ще защитавам моите хора и винаги ще говоря за равенството, социалната справедливост, расизма, потискането на избирателите и нещата, които се случват в нашата общност. Защото в един момент бях част от нея и видях от пръв поглед нещата, които се случваха. Група от над 300 деца в училището ми преминава през същото и те имат нужда от глас. Аз съм техният глас и използвам платформата си, за да продължавам да хвърлям светлина върху всичко, което се случва. Не само в моята общност, но и в тези в нашата държава и по света.
 
Няма абсолютно никакъв начин да спра да говоря и да се придържам единствено към спорта, защото разбирам с каква платформа разполагам и знам колко мощен е гласът ми. Нека той (Златан) попита Рене Монтгомъри дали щях да млъкна и да дриблирам. Тази красива чернокожа жена днес е част от групата на собствениците на баскетболния отбор в Атланта Дрийм.
 
Забавното е, че през 2018-а същият този човек говореше за расизъм спрямо фамилията си - Ибрахимович, защото тя не е обичайната за Швеция. Обясняваше, че е бил нападан в родината си заради нея, нали така? Сбъркал е човека, с когото е тръгнал да се занимава. Аз си пиша домашното", коментира звездата от НБА.