Бившият английски национал Дейвид Бентли обяви, че никога не се е чувствал като истински футболист и започна ресторантьорски бизнес в испанския курорт Марбея.
 
30-годишният бивш халф в началото на кариерата си беше считан за една от бъдещите звезди на английски футбол. След едва един мач за Арсенал Бентли преминава в Блекбърн на 22-годишна възраст, където успява да разкрие потенциала си и печели повиквателни за националния отбор. Следва трансфер в Тотнъм срещу 15 милиона паунда.
 
Той подписа 5-годишен договор с „шпорите“, но не успя да се наложи в състава на Хари Реднап и често беше даван под наем – в Бирмингам, Уест Хям, Блекбърн и руския Ростов. След като контрактът му с Тотнъм изтече през това лято, който прекрати кариерата си и отиде в Марбея, където е съсобственик на ресторант.
 
„Ако трябва да съм честен, още като активен играч имах съмнения относно бъдещето си във футбола. Дори при престоя ми в Блекбърн, където играх много силно, усещах, че не съм на мястото си. Това беше странно, но не се почувствах като истински професионален футболист“, обяви Бентли.
 
„Харесвах дните с мачове, атмосферата на стадионите, шума от трибуните, но твърдо мога да заявя, че най-голямото ми разочарование дойде с напускането ми на юношеския футбол. Тогава играех с мои приятели, на трибуните ни гледаха нашите родители. Това за мен беше истински футбол. След това въобще не харесах професионалния спорт. Има хора, които са родени за професионален футбол. Аз не съм от тях“, допълва бившият халф.
 
„В Англия всяко момче израства с мечтата да стане футболист във Висшата лига и да играе за националния отбор. Аз не бях по-различен. Постигнах и двете неща, но не се чувствах щастлив. Когато договорът ми изтече, реших да приключа. Прецених, че бъдещето ми е извън футбола“, коментира Дейвид Бентли.