Бившият младежки национал на Дания Томи Бекман удари джакпота. На 28 октомври 35-годишният ексфутболист спечели 5 милиона датски крони от държавната лотария - „Danske Spil”. Печалбата му се равнява на 672 000 евро.

Бившият играч на Есберг, Бохум, Фрайбург и Сьондерийске е бил на почивка в Испания със свои приятели, когато е бил информиран за печалбата с e-mail.

“Проверих подателя на писмото и видях, че няма грешка. Имах този адрес, тъй като преди време бях спечелил 50 крони. Все пак проверих и се обадих на „Danske Spil” и получих потвърждение, че съм спечелил“, разказа Бекман пред „Екстрабладет“.

Бившият нападател признава, че от години играе с едни същи числа в лотарията – датите на раждане на децата му. Той разкри пред изданието, че все още не знае как ще използва парите: „Със сигурност зимните пътешествия сега ще станат по-дълги.“

През кариерата си Томи Бекман е играл за националните отбори на Дания до 19, 20 и до 21 години. По време на престоя си в германските Бохум и Фрайбург има общо 131 мача и 21 гола в Първа и Втора бундеслига.