Ловците от гоцеделчевското село Борово завършиха сезона с отстреляни 2 диви прасета от последния си излет, информира struma.bg. В заключителния лов в местността Капиницата бившият футболист на Лудогорец, Пирин (Гоце Делчев) и Беласица Александър Георгиев повали първия глиган с тегло 125 килограма.

Това бе третият трофей за него през сезона, което бе удовлетворяващо с оглед на направената от него преди почти година инвестиция по закупуването на чисто нова пушка.

Почти 10 килограма по-голям глиган пък отстреля другият герой в излета Борислав Хаджиев. Практически боровските авджии изпратиха ловния сезон за едър дивеч не само с успех, но и с пълни фризери с вкусна мръвка. Очаква се в близко време тя да подслади задължителните „оперативки“, които си организират, за да не губят форма.

Предстои им да обсъдят мерите, които ще прилагат през предстоящите месеци до следващия сезон за захранване и подпомагане на животинската популация.

Датата на първото „заседание“ все още се обсъжда, но със сигурност се знае къде ще протече – в семейната механа на Александър Георгиев, който вече доказа, че има перфектни условия за ползотворно протичане на подобни „форуми“.