Загадъчен обект наблюдавал в небето наскоро дупничанинът Васил Тущев. Бившият вратар на Марек от 50-те години на миналия век гледа няколко кози и всеки ден излиза с тях на паша. Времето си прекарва на открито и полегнал чете, като от време на време хвърля и по едно око на това, което минава в синевата над него.

Така в един слънчев ден той забелязал непознат летящ обект във форма на паралелепипед. НЛО-то се показало иззад един облак, направило няколко движения под прав ъгъл с голяма скорост и после отново се скрило зад облака. Всичко станало за секунди.

„Не беше самолет, самолетът си лети в една посока с равномерна скорост, а това правеше странни маневри”, уточни пред "Вяра" Тущев, който има и лечителска дарба.

Малко след това на същото място минал и пътнически самолет – над Дупница и Рила е един от основните коридори на гражданската авиация на Балканския полуостров и тук на 8-10 хил. метра постоянно прелитат големи авиолайнери.
„Разликата между самолетите и летящото тяло, което аз видях, е огромна и сравнение не може да има”, посочи Тущев.

”Не мога да си измислям, не съм видял светлини, а летящо тяло с правилна форма”, добави бившият вратар на Марек (Дупница).