Секс скандал в Англия е на път да избухне и около мениджъра на Портсмут Аврам Грант. Според в. “Сън” бившият национален селекционер на Израел на два пъти е бил забелязван сред клиентите на публичен дом, в който проститутките предлагат и тайландски масажи.

В края на 2009 г. Аврам Грант бе сред вариантите за селекционер на националния отбор на България. По това време израелският специалист бе без работа и пристигна на посещение у нас по покана на тогавашния старши треньор на Левски Емил Велев. Тогава БФС търсеше заместник на Пламен Марков и възможността бе използвана, за да се предложи поста в националния тим на Грант. Двете страни не се разбраха заради високите финансови условия на 54-годишния треньор.

Заради приятелските си отношения с израелеца Велев бе уреден на стаж в Тотнъм и Портсмут. В един момент дори имаше вариант Грант да стане треньор на Левски, като офертата бе направена от Тодор Батков и Майкъл Чорни.

Информацията, че мениджър на тим от Висшата лига е провел няколко часа в клуб известен със сексуалните си услуги, бе публикувана преди около месец. Тогава името на специалиста не се споменаваше заради забрана, основана на Закона за правата на човека.

Сега обаче името на Грант бе разгласено, като се използва съдебно решение, позволило раздухването на секс скандала около Джон Тери и любовницата му Ванеса Перонсел.

При първото си посещение в клуба мениджърът, извел Челси до финал на Шампионската лига, е пристигнал със служебен автомобил с шофьор и дори е бил облечен в анцуг на Портсмут.

Очаква се реакцията на съпругата на Аврам Грант – актрисата Цофит. Тя живее в Израел и не го последва, когато той замина на работа в Англия. Двамата са женени от 16 години и имат две деца./БЛИЦ