Бившият холандски национал Джон Хейтинга си навлече гнева на голяма част от сънародниците си с коментари за настоящия си начин на живот. Той се оплака, че не може да си позволи повече наемането на частни самолети, защото не изкарва достатъчно за своите стандарти пари след отказването си от футбола.

"Когато играех, ние имахме много пари и беше различно. Сега се опитваме да свикнем със ситуацията. Преди си наемахме частен самолет, но сега не го правим. По празниците пак си наемаме луксозни вили, но вече понятието "луксозни" има друго значение. Опитваме се да свикнем, но понякога е трудно. Преди имахме стилист за дрехите си, а сега трябва да си ги избираме сами", каза той.

Хейтинга е ставал два пъти шампион на Холандия с Аякс, три пъти е печелил Купата на страната и четири пъти Суперкупата. Играл е още за Атлетико (Мадрид), Евертън, Фулъм и Херта. За националния отбор на Холандия има 87 мача и 7 гола. Световен вицешампион от Мондиала в ЮАР 2010 година, когато на финала с Испания получи червен картон в продълженията.