Бившата звезда на националния отбор на Гана Тони Йебоа бе забъркан в сексскандал. По думите на някогашния нападател на Ковънтри и Бирмингам Питър Ндлову, Йебоа е “сложил рога” на ексселекционера на Зимбабве Чарлз Мухлаури.
 
Случката се е състояла през 2006 г. след мач между Зимбабве и Гана от Купата на Африканските нации в Египет. Тогава Йебоа се оказал в хотела на зимбабвийците и бил подложен на шеги заради загубата на националния отбор на родината му.
 
Според Питър Ндлову на следващата сутрин Мухлаури е извел резервите от мача на тренировка. Другите решили да продължат с майтапите към Тони Йебоа и отишли в стаята му. Там обаче го заварили да прави секс със съпругата на Чарлз Мухлаури.
 
“Когато някой напада родината ми, аз му отнемам жената”, заявил Йебоа пред Ндлову, който набързо накарал съотборниците си да напуснат стаята на ганаеца. Бившият играч на Ковънтри и Бирмингам твърди, че селекционерът на Зимбабве вероятно е разбрал за случилото се, тъй като за известен период бил дистанциран от съпругата си.
 
Тони Йебоа, който направи име в Европа като играч на Айнтрахт (Франкфурт), Лийдс и Хамбургер, отрича информацията за случилото се. Той обяви, че думите на Ндлову не подхождат за човек, когото считал за приятел./БЛИЦ