Последната съпруга на Лотар Матеус събра погледите не немските клюкарски издания. Палавата Лиляна се появи на парти по случай 38-ия рожден ден на холивудската звезда Леонардо ди Каприо. Партито се проведе в тузарския нюйоркски клуб “Дарби”. Бившата фрау Матеус се спряга за новото гадже на Ди Каприо. Сред гостите бяха още Робърт де Ниро, Ема Уотсън, Бионсе, Камерън Диас и други.

Украинката Лиляна все още носи фамилията на бившия ни селекционер на националния отбор. Манекенката преди време не спести критиката си към немската легенда.

”Лотар е идиот. Той провали развода ни с глупостта си, нищо не прави като хората. Адвокатите на родителите ми провериха с австрийските си колеги документите от делото. Откриха грешка, която прави развода невалиден”, беснееше г-жа Матеус. Оказва се, че Лотар е дал грешен адрес на местожителство. Той заявил, че живее в Залцбург, като се оказало, че там се намира офис сграда, a той никога не е стъпвал там. Разводът е с решение от австрийски съд, а нито Лотар, нито Лиляна имат австрийско гражданство. Това също прави раздялата им незаконна. Манекенката призова бившия си съпруг да се видят и да оправят нещата, като се разведат в Германия.