От 7 години Благой Георгиев живее в Русия, но дори и в родната България пожела да усети отново духа на страната. Футболната модна икона бе официален гост на грандиозното откриване на „Друзья”. Лично бизнес дамата и собственик Татяна Воряшина и медийният консултант Наско Лазаров посрещнаха звездата на Амкар Перм. „Мис България” и „Мисис Русия” Антония Петрова-Бередин и нейният съпруг Александър Бередин, актьорите Катя Близнакова и Венци Мартинов, фитнес- инструкторът Стоян Дудов, Поли Генова, Борислав Атанасов, познат от реалити формата „Къртицата” по тв 7 и още много бляскави знаменитости, представители от бизнеса и политиката уважиха гранд събитието.

„Друзья” е интелектуално и кулинарно лоби само за приятели. Вече на европейската карта на София добавихме с гордост едно ново изкушение за ценителите на уникалната кухня. Кафе, клуб и ресторант "Друзья" е неизменна част от Руския културно-информационен център на Шипка 34, информират от ПРофайл.

Нов стилен, просторен и представителен е комфортният и притегателен "Друзья", който според познавачите на добрите места ще се превърне бързо в модерно и предпочитано място за срещи и събития. Кулинария и култура в едно или с други думи казано - интелектулано кафе е концепцията на домакините. Тук всеки, отпивайки ароматен московски чай, може да прочете част от романите на руските класици или да припомни цитати от любимите си четива.

За високото ниво на вкусовите качества ще се грижат братята близнаци Мартин и Александър Петрови, преминали и приготвяли вкусни ястия през Кремъл, Европа, Азия и Америка. Тридесет души на брой е екипът, който ще се грижи за гостите на новото кулинарно изкушение. Специално отреден детски кът ще приюти малките палавници, докато родителите им похапват или имат срещи с приятели.

За първи път в България позицията сервитьор-беклейтър ще глези капризните гости, като целта им е на момента да сервират храната директно от кухнята, в най-подходящия момент. Капацитетът на кулинарното бижу е 400 места с просторна и приветлива лятна градина.

"Можеш да нямаш 100 рубли, но имай 100 приятели!",това е и мотото на новия " Друзья".