Полузащитникът на Амкар (Перм) Благой Георгиев разкри, че Великденските пости никога не са пречели на играта му.

"Вече 15 години спазвам постите по Великден и това никога не е пречело на играта ми. Наистина съм вярващ, с мои средства построих два параклиса в България. И постя вече 15 години, а това никога не е пречело на играта ми", коментира полузащитникът.

"Имам само хубави чувства към Грозни. Това стана вторият ми дом и винаги приветствам възможностите да се върна там, където оставих много приятели. Надявам се многото фенове на Терек да ме посрещнат приятелски. Не съм наранил никого с напускането си, просто такива бяха обстоятелствата", каза Благо Георгиев преди предстоящия днес от 15:00 часа сблъсък на Амкар срещу бившия му тим Терек.

"Все едно бях играл тук и преди. Разбира се, без подкрепата на приятелите ми Георги Пеев и Захари Сираков щеше да е по-трудно. Амкар е страхотен тим", коментира приспособяването си към новия си отбор бившият български национал.

31-годишният играч добави, че сливане на руското и украинското първенство ще намали интереса към по-малките отбори и определи Зенит като най-силния тим в Премиер лигата.