Бившият футболист Благой Георгиев води хоро като комита с пушка в ръка. Заедно с гаджето си Златка Райкова, известният спортист беше няколко дни в Пиринския край по покана на неврокопчанина Борис Анзов, с когото са приятели още от времето, когато играше в Русия, пише struma.bg.

Като ревностен християнин Благой Георгиев посети уникалната църква „Св. Троица“ в Банско, с чиято история го запозна отец Иван от Добринище, който беше личен гид на компанията.

"В памет на загиналите от Пиринско запалихме свещи на Задушница и на Трети март. В пантеона на героите са и моите прадеди, единият е бил в четата на Яне Сандански, а другият участник в Балканската война. От тях са ни останали в наследство и пушките, които са напълно законни. Както се казва, македонец без пушка и пищоли не е македонец!”, разказа Борис Анзов.

Празника Трети март чествали в село Елешница в механата на Иван, Асен и Снежана Битолови, където били нагостени с местни специалитети. За доброто  настроение се погрижил оркестър “Гриваци”, който вдигнал на крака гостите с прекрасните народни песни.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

 „Благодарение на мен Благой заобича Пиринския край и всички песни за войводи. Приятели сме от дълги години от Москва, където той играеше футбол. В Русия е много популярен и се ползва с голям авторитет, особено сред чеченците, където игра за Терек (Грозни) при президента на Чечня Рамзан Кадиров. Аз съм и негов личен треньор по шах. Бия го като маче в дирек! Той има спортна злоба и не обича да пада, затова, за да не си развалим приятелството, от време на време му пускам фандък”, добавя Борис Анзов. 

Благой му се отблагодарява с мили жестове, например фланелка с надпис „Що е маке - се е юнак“.

Миналата година чрез Борис Благой подари на говорителката на Руското външно министерство Мария Захарова последната си златна тениска. В момента ексфутболистът се занимава с бизнес, а при следващото му идване в Пиринския край Борис е решил да го заведе на лобното място на Яне Сандански и на Папаз чаир.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!⛪️????????????????

A post shared by Blagoy Georgiev (@blagogeorgiev_official) on