Стик за голф ще бъде подарен на звездата на уелския национален отбор Крейг Белами при пристигането му в София. Това е изненадата, подготвена от българския фенклуб на Ливърпул, пише “Меридиан Мач”. Мачът на националите с “драконите” е другия вторник на стадион “Васил Левски”.
 
Както е известно, по време на първия си престой на “Анфилд” 32-годишното крило остана в историята с марковото си празнуване на гол във вратата на Барселона на “Камп Ноу”. Това стана в първия осминафинал на Шампионската лига през 2007 г., спечелен от гостите с 2:1.
 
При попадението си Белами, който дни по-рано бе пребил със стик за голф съотборника си Джон Арне Рийзе, имитира типично за аристократичния спорт замахване. По ирония на съдбата именно норвежецът вкара победното попадение след пас на уелсеца. Впоследствие Ливърпул отстрани Барселона и стигна до финала в Атина, където загуби от Милан.
 
С жеста, имитиращ удар със стик за голф, Белъми се самоиронизира за пиянското изпълнение в испанския курорт Ла Манга. Сега родните фенове на “червените” искат да го поздравят в същия майтапчийски стил./БЛИЦ