Български журналист и писател е най-големият двойник на звездата на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович. Това оповести най-авторитетният шведски вестник "Спортбладет" в своя публикация. Изданието изследва всички възможни хора, герои и дори восъчни фигури, които наподобяват нападателя, пише "България Днес". Оказва се, че българинът Христо Христов е най-пълното копие на играча. Самият журналист обаче се дразни от подобно сравнение и не иска да бъде оприличаван на футболиста.

Образ, създаден от шведския Канал 5, е друг от големите двойници. В няколко епизода от филмчето, озаглавено "Парти", е осмиван Златан Ибрахимович. В скечовете местният актьор Йохан Петерсон е преобразен досущ като него. 44-годишният хуморист дори печели награди за тази си роля.

На трето място е фенът на Манчестър Юнайтед, който нахлу на терена при изразителната победа с 4:1 срещу шампиона Лестър миналата седмица. Привърженикът поразително много приличаше на звездата Златан Ибрахимович. Той се приближи до шведа и поздрави своя идол, а това накара Ибра да се засмее.