Наскоро се заговори, че българка ще става фитнес инструктор на най-бързия човек на планетата - Юсейн Болт. Нейното име е Ралица Джамбазова. Тя е едно от най-популярните и търсени имена в своята професия в Лондон. Оказва се обаче, че нашенката отказала примамливото педложение на лекоатлета, тъй като се притеснявала, че, ако нещо се случи с него по време на тренировка, щя трябва тя да поеме цялата отговорност.

"Юсейн Болт е страхотен човек. С него се запознахме случайно в един лондонски клуб. Разменихме си телефоните и на следващия ден още комуникирахме. Той беше много впечатлен от моите постижения и умения в тази сфера и не знам дали се пошегува или беше сериозен, според мен беше много сериозен, но каза, че иска да дойде и да тренира с мен във фитнеса, в който аз упражнявам моята професия", разказа Ралица при гостуването в "Часът на Милен Цветков".

"След което ние се разбрахме да организираме този ден за тренировка. По-късно обаче размислих и прецених, че, ако нещо случайно се случи по време на заниманието, аз ще трябва да поема цялата отговорност. В нашия фитнес е така - ние поемаме отговорността, ако нещо стане с клиента, с когото работим. Затова аз му предложих да проведем една тренировка в парка, което още подлежи на допълнителни разговори. Поддържаме връзка", добави Джамбазова.

Родената в Свищов красавица е в английската столица от 5 години и вече има изградено име зад граница. Тя е световна вицешампионка по силов трибой, а в Лондон работи като персонален треньор в най-известната фитнес верига "LA Fitness". Ралица е популярна като Rittza и е тренирала актрисата Дебора Мур, участвала в един от филмите за Джеймс Бонд, работила е с "Мистър Олимпия" Флекс Уилър, дори с членове на кралски фамилии. Клиентите й са от различни националности – има ирландци, британци, американци, от Дубай, Бахрейн, Индия, Русия...