Футболният отбор на БЛИЦ изигра зрелищен мач от Макдоналдс Медия Лига с колегите от "Спортал", който спечелихме след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът беше равен, но не 1:1 или 2:2, а се достигна до гръмкото 5:5, което веднага породи редица съмнения и започнаха подмятанията за необичайно високи залози точно на този краен изход.

Нашият отбор, макар и в променен състав заради кадрови проблеми, започна много активно срещата, като успяхме да дръпнем до изразителното 5:2. Нападателите ни Стойко Димитров и Стилиян Петров определено имаха ден. Първият се отчете с хеттрик, докато Стенли вкара 2 гола, единият от които директно от пряк свободен удар, копирайки по майсторски начин изпълненията на Кристиано Роналдо.

До този момент перфектен на вратата беше Илиян Илчев, а пред него в защита прецизно действаха Ивайло Славов, Андрей Теодосиев и Тодор Полименов. Капитанът Пламен Славов също се бори доста, а като резерва се включваше да помага Цветан Славов. След като дръпнахме изразително в резултата, играта ни рухна и позволихме на съперника да изравни след детински наши грешки - 5:5.

Малко преди края Ивайло Славов се включи в атака и с фамозен удар можеше да донесе победата с 6:5, но нацели напречната греда.

След края международният съдия - небезизвестният Богомил Маринов-Мечката, ни привика до едната врата, за да изпълняваме дузпи. От бялата точка бяхме безгрешни и ликувахме с 3:2. Капитанът Пламен Славов изпълни по безкомпромисен начин третата дузпа със специалитета си - на боц, след което Мечката му се провикна: "Ти нормален ли си, ще скъсаш мрежата!?", но все пак му спести картона, а след това вратарят Илчев отново блесна, спасявайки третата дузпа на колегите от "Спортал". 

Така БЛИЦ най-после взе глътка въздух в тазгодишното издание на Медийната лига, където в първите два кръга отборът ни записа загуби. Амбициите ни са да продължим успешното представяне и бързо да се изкачим до Топ 5.