Британският боксьор Къртис Уудхаус успя да затвори устата на интернет-провокатор, който го засипа с обиди в “Туитър”. Според медиите в Англия бившият шампион в полусредна категория е намерил миролюбив начин да се справи с “форумната мишка”, въпреки че се е бръкнал с 1000 паунда за адреса му.

Историята започнала на 8 март, когато Уудхаус загуби от Цейн Сингълтън в мач за защита на титлата на Британия. След поражението, анонимникът започнал да сипе обиди по адрес на Къртис, който е бивш футболист на Бирмингам.

Въпросният смелчага зад клавиатурата използвал куп обидни епитети, като момиченце, палячо и други подобни. Това опънало нервите на боксьора, който обяви награда от 1000 паунда за домашния адрес на критика си.

Изненадващо за мнозина някой все пак е подсказал на Уудхаус къде живее опонентът му или по-точно на коя улица. И така боксьорът тръгнал на лов.

Естествено, за да има феърплей публикувал на стената си в “Туитър”: “Пътувам към теб”. След това последвал и подробен пътепис: "на 47 минути съм от теб", "на 17 мили", "на 10 минути от целта".

Малко по-късно Къртис Ууджаус публикува и снимка от улицата, на която живее форумния смелчага с коментар: “Кажи ми номера или започвам да чукам на всички врати. Време е за шоу!”

Явно стреснат от появата на боксьора опонентът му веднага публикува: “Съжалявам, нещата отидоха извън контрол. Сгреших и го осъзнавам”.

След това съобщение чатът прекъсна, но според пресата в Англия двамата са имали дълъг разговор на четири очи, в който не се е стигнало до употреба на юмруци.

Цялата история доста се хареса и на лошото момче на английския футбол Джоуи Бартън, който е и един от най-активните коментатори в “Туитър”.

”Не защитавам физическата саморазправа, но това, което Къртис направи е страхотно. Още една голяма уста е затворена”, публикува Бартън, който в момента играе за Олимпик Марсилия.

Къртис е бивш играч на Бирмингам, но през 2006 година спря с футбола, защото вече не изпитвал удоволствие, и се насочи към професионалния бокс. От тогава насам записа 17 победи, 11 от които с нокаут и 4 загуби.