Шефът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски награди доброволците, които по време на извънредното положение в страната помагаха на екипите в битката с COVID-19.

Сред получилите благодарствени сертификати от ръководството на Военномедицинска академия беше и бившият футболен съдия Богомил Маринов, известен с прякора Мечката. Той беше доброволец в Спешното отделение още от началото на пандемията през март до края на юни. 

"Оставате в нашите сърца!", обърна се генерал Мутафчийски към доброволците при награждаването им, изказвайки признателност към всички, които се отзоваха в тези месеци на трудни изпитания. 
 
Той допълни, че във време, в което наблюдаваме девалвация на ценности, жестовете като дарителство, доброволчество и да изложиш живота си на опасност, не бива да останат незабелязани.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Вие се отзовахте в най-трудния момент, не само за Академията, но и за цялата държава. Ние никога не забравяме нашите приятели и хората, които са дали, а вие дадохте много. Вие дадохте сърцето си за нас и да знаете, че и нашето сърце е ваше", подчерта началникът на ВМА.

След края на извънредното положение част от доброволците се върнаха на работните си места, други продължават да бъдат опора в битката с COVID-19.

Богомил Маринов се върна към професията си - футболното съдийство. Мечката ръководи мачове по мини футбол.

Той минаваше за един от най-принципните рефери в елита. Съдията се прочу, след като преди години подаде жалба срещу Христо Стоичков. Мечката твърдеше, че Камата му се обадил по телефона и го записал с псувни сред мач на Литекс със Славия. Тогава Камата беше треньор на "оранжевите". Жалбата в МВР не доведе до нищо, а впоследствие Маринов се оттегли от професионалния футбол.