Вълнуващ футболен двубой в дух на взаимно уважение и приятелство със специалното участие на героя от САЩ`94 и легенда на Левски Даниел Боримиров бе сред акцентите на изнесения младежки тренинг, посветен на здравословния начин на живот, който се провежда в СОК „Камчия“. Събитието край морето е под надслов „Мисия Здраве“ и се реализира в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

В приятелската среща един срещу друг се изправиха отборите на Даниел Боримиров и приятели от Камчия и Отборът на Асоциация „Докосни дъгата“, предвождан от баскетболния национал Йордан Минчев. В редиците на състава на Боримиров личеше името на олимпийската медалистка Ренета Камберова, а в този на Данчо Минчев – това на популярния изпълнител Тодор Димитров – Торино и неговия бивш капитан в Левски Асен Великов. 

В демонстративния мач, превърнал се в своеобразен спортен празник, като участници и зрители се включиха както младежите, които са част от тренинга „Мисия здраве“, така и много деца и възрастни, почиващи в комплекса.

Двубоят бе изключително емоционален, головите положения изобилстваха, а с победата в крайна сметка се поздрави отборът на Даниел Боримиров – 6:2, като сред голмайсторите се отличи и самата Рени Камберова. 

След края на мачлето Боримиров благодари за специалната покана да бъде част проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“. Той поздрави младежите и им пожела да бъдат спортсмени не само на терена, но и в живота. От своя страна младите хора също изказаха благодарност към футболната легенда, че нито за миг не се е поколебал, за да отдели от времето си и да бъде до тях по време на тренинга.

Даниел Боримиров е един от първите футболни деятели подкрепили публично дейностите на „Докосни дъгата“. Във времето, когато той бе директор на ДЮШ на Левски, благодарение на него няколко деца и младежи на асоциацията получиха страхотния шанс да тренират на „Герена“ и да станат част от „синята магия“. През изминалите години героят от САЩ`94 нито за миг не е прекъсвал връзката си с „Докосни дъгата“ и винаги откликва и се ангажира с каузите й.
По време на визитата си в СОК „Камчия“ Даниел Боримиров направи и ценно дарение за Музея на спорта – бутонки, с които е играл през активната си футболна кариера.