Майката на световната футболна звезда Димитър Бербатов - Маргарита Бербатова, се очаква да е водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Пиринско. Това е едно от най-коментираните предположения в предизборните щабове на политическите сили в Благоевград. Бившата хандбалистка е сред любимите фигури на Бойко Борисов. Точно той е настоявал тя да поеме водачеството в Благоевградски избирателен район.

Популярността, която придоби в страната чрез спортните изяви на именития си син, както и с неговата благотворителна дейност, дава летящ старт на Маргарита Бербатова, ако пожелае да се занимава с политика.

Това е бил и един от мотивите, изтъкнати от столичните шефове при обсъждане на нейната кандидатура. Макар че този вариант определено би предизвикал сериозен смут сред редиците на "герберите", на всички е ясно, че каквото каже Генерала, това ще се случи.

Друга възможност, която коментират щабовете на политическите опоненти на ГЕРБ е, че Бербатова може да е мажоритарен кандидат на "герберите" в Пиринско, ако бъде прието друга фигура да оглави листата им, информира e-79. Според анализаторите нейната кандидатура е сериозна конкуренция на останалите, които искат да влязат в родния парламент. /БЛИЦ