Валери Божинов отговори на постоянните нападки по негов адрес от сръбските медии, че бил с наднормено тегло. Най-често те идват от изданието "Курир", за което българският нападател на Партизан е готов да позира по бельо и след фотосесията да се прецени има ли излишни килограми.

"Стига се е писало, че имам конфликт с треньора! Питайте, когото поискате от отбора, за да видите, че няма такова нещо. Аз никога не съм ставал пред останалите в съблекалнята, за да говоря каквото и да било", защити се Божинов.

"Ако имах малко време, щях да дойда до редакцията ви и да ви позирам за една фотосесия по бельо. Пък тогава да видим дали имам излишни килограми", обърна се Божинов към интервюиращия го журналист от "Курир".
 
"Просто мускулатурата ми е такава. Дойдох готов в Партизан, никога не съм бил в по-добра форма и нямам килограми, които да ми пречат", добави българинът.

"Всичко в съблекалнята ни е наред, но явно някои медии искат да развалят обстановката. Сега най-важното за всички нас е да мислим за мача с поляците и да спрете да говорите за моите килограми, това е ужасно", каза още Божинов.

Неговото изказване дойде малко преди да стане ясно, че все пак наставникът Иван Томич не го е включил в групата за реванша със Заглембе от Лига Европа. Сръбското издание отново твърди, че причината за решението на треньора на Партизан е в наднорменото тегло на българина.