Валери Божинов ще се жени. Един от плейбоите и мечтан мъж ще каже “да” на друга не по-малко известна личност - Николета Лозанова. Около двамата винаги е горещо и пълно с драми. Вестник “ШОУ” надникна зад кулоарите, за да разкаже на своите читатели последните новини около футболиста и брюнетката.

Заради скандалите в семейството на Валери Божинов сватбата е далеч от традиционното тържество, което съпътства почти всяко бъдещо семейство. Нападателят на националния ни отбор влезе в остър конфликт с майка си Пепа и втория си баща Сашо Ангелов.

Фамилният раздор
е от началото
на тази година

и поне засега няма изгледи да приключи с хепи енд. Поради тази причина наши информатори споделиха, че Валери Божинов не е поканил майка си на сватбеното тържество с бъдещата си съпруга.
“Истина е, футболистът не поддържа връзка с майка си около година, тотално ги загърби, след като тя продължава да не иска Николета, а застава на страната на Алисия”, заяви агент на Вестника на народа.
Събитието ще се състои на 9 октомври (неделя) в Правец. В хотела на петролния бос Валентин Златев “Риу Ризорт”. Място, което е предпочитано от почти всички ВИП личности у нас. Чисто новият хотел от около една година приютява националите по футбол на лагери преди мачовете, там отсядат и други спортни отбори, когато са в България. Не случайно на същото място сватба готви да вдига шоуменът Слави Трифонов.
Валери и Николета ще се врекат във вярност на 9-и, ден след като “трикольорите” се приберат от Украйна. На 7 октомври (петък) националният тим с новия селекционер Михаил Мадански ще играе контрола в Киев. На следващия ден следобед отборът се прибира в Правец и в неделя се очаква голямото събитие. Всъщност фразата от познатата стара песен “Канят ме мамо на тежка сватба” в този случай никак не върви. Обвързването между Валери и Николета ще бъде обикновено тържество без официалности, т.е. двамата няма да сключват граждански брак, няма да има и църковен ритуал. Всичко това е по настояване на футболиста, който явно не иска да къса с ергенлъка и ще продължи да бъде свободен.
“Валери Божинов да не е луд да подписва официално. След време, ако не се разбират с Николета и тръгнат мъчителни съдебни дела за разводи, той ще рискува да

изгуби половината
от имуществото си

Един документ не прави семейството”, заявиха негови близки. Всъщност Николета ще бъде истинска булка, ще надене рокля на известен моден дизайнер, която струва около 100 хиляди евро. Вече писахме, че облеклото и приготовленията около събитието са направени доста отдавна, чака се само Божинов да се освободи от клубния си отбор “Спортинг” (Лисабон), където помирисва терена от дъжд на вятър.
На сватбеното тържество ще присъстват тесен кръг приятели и близки на двамата влюбени, без присъствието на роднини до десето коляно. Тъй като събитието ще бъде в хотела, в който националите по футбол все още ще бъдат на лагер, всички съотборници на Валери ще празнуват заедно с него. Ще липсва обаче родната майка на играча. Дни преди сватбата е факт, че тя не е получила покана. Футболната звезда се оправдал за отсъствието на роднини с думите, че купонът е за приятели, които ще се съберат, за да го уважат.
“Ще се съберем, за да покажем, че сме заедно. Ще има купон и веселба, но нищо повече. Все пак на следващия ден имаме тренировки заради предстоящата квалификация с Уелс, която е два дни след сватбата”, споделил Валери пред приятели.
Всичко това обаче не означава, че майката на футболиста трябва да бъде забравена и да не присъства на един от щастливите мигове в живота на родния й син. Без значение дали става въпрос за сватба с подписване, без подписване или обикновено тържество. Как да се случи това, след като двамата ще си издерат очите. Като че ли вина в случая има повече Пепа Ангелова. Тя не иска да приеме бъдещата си снаха Николета, продължава да бъде на страната на бившата си снаха Алисия.
Както вече писахме, майката на Валери и певицата от известно време са в прекрасни отношения, виждат се, а Пепа често гледа и внучето си – Валери-младши. Г-жа Ангелова обаче била категорична, не желае да благослови с “да” връзката на сина си с плеймейтката Николета, която

в момента
е бременна

Всички опити на футболиста да сближи майка си със сегашната си спътница в живота ударили на камък. Валери най-много се дразнел от поведението на Пепа и от това, че тя демонстративно показва добрите си отношения с Алисия, жената, която вече е минало за него. За капак скандал за пари от началото на годината още повече нажежил обстановката в семейство Божинови и връзката съвсем се прекъснала. Валери се сдуши с родния си баща – Емил, който минал на негова издръжка. Той само това и чакал, насъсквал още повече сина си срещу бившата си жена и сегашния й съпруг Сашо Ангелов, който допреди няколко седмици беше треньор на “Ботев” (Враца). Със сигурност Емил Божинов ще присъства в Правец на сватбения купон, разкриха запознати пред “ШОУ”. А само допреди година и половина Валери не бръснел за жив родния си баща, държал връзка единствено с пастрока си Сашо Ангелов, който го е отгледал от малък и има огромно влияние върху израстването му като футболист. Сега обаче нещата са съвсем други, Божинов не контактувал с майка си и втория й съпруг, не ги е виждал от повече от половин година.
“Пепа разправяше, че не иска да вижда сина си и въобще не й е до сватби и внучета, но сега се чувства кофти. Каквито и проблеми да имат, все пак и е син, родно дете”, заяви източник от Велико Търново.
Заради връзката с Николета майката на Валери разправяше, че се отказва от него, няма намерение да приеме бъдещото семейство. Г-жа Ангелова не спира да разправя пред близки, че синът й има една жена и това е Алисия, от която има дете.
“Аз имам една снаха и едно внуче, това е. Не ме интересува какви Николети се навъртат около Валери”, споделя нахаканата Пепа пред приятелки.
Вече писахме, че бременността на плеймейтката и предстоящата сватба
съсипали Алисия. Бившата половинка на футболиста, а сега гадже на Николай Михайлов,

изпаднала в
тежка депресия

Наложило се вратарят на “Твенте” и националния отбор да й зачисли двама бодигардове, които да бдят над нея постоянно. Именно с Ники Михайлов са свързани най-големите драми около предстоящата сватба между Валери и Николета. Както е известно, Ники дълго време беше гадже с Лозанова, докато Божинов споделяше едно легло с Алисия. След това обаче настъпи размяна, Валери заряза певицата и се хвърли в обятията на Николета, а Михайлов прибра изпълнителката. Заради постъпката Божинов дълго време не стъпваше в националния отбор. Обществена тайна е, че именно по настояване на сина на Боби Михайлов нападателят не получаваше повиквателни. Николай не може да се гледа с Валери заради това, че вече спи с бившето му гадже. Дори и при липсата на кой знае какви класни нападатели и след отказа на Димитър Бербатов Божинов беше “замразен” от сина на президента на БФС.
Всичко се промени едва преди няколко седмици, когато новият селекционер Михаил Мадански прати повиквателна на Валери Божинов. За първи път от повече от една година нападателят ще облече отново националната фланелка. И в отбора е баджанакът му Николай Михайлов, човекът, който досега издаваше заповеди за отстраняването му.
“Мадански е говорил и с двамата. Николай е помъдрял, твърди, че няма проблеми да играе заедно с Валери и че двамата може да поставят основите на бъдещия национален отбор. Заявил е на селекционера, че жените остават настрана и ще си вършат работата професионално”, заяви човек от щаба на националния отбор.
Как обаче Ники Михайлов ще присъства на сватбата на бившето си гадже Николета и съотборника си Валери Божинов? Засега все още няма потвърждение кой ще бъде на тържеството, има вариант

вратарят
тактично
да откаже

да отиде на тържеството, което ще бъде най-добре за всички. Изненадата обаче идва от плеймейтката Лозанова. Чаровната манекенка настоява Николай да бъде на сватбата и дори нещо повече. Тя се надява щастливото събитие да послужи за катализатор за сдобряването на двамата съотборници в националния тим. Факт е, че каквито и приказки да се говорят, между Валери и Николай има напрежение. Все пак двамата смениха жените си и единият се дразни на другия. Михайлов като че ли приемал положението по-философски. Заявил пред близки, че Николета отдавна е била част от живота му и сега е щастлив с Алисия. Валери обаче продължавал да ревнува Лозанова от Николай. Нападателят на “Спортинг” все още се съмнявал, че Николета таи чувства към бившия си приятел. Моделката не веднъж е споменавала, че Михайлов е любовта на живота й. “Не знам как ще се почувства Божинов, ако Николай цъфне на сватбата. Със сигурност няма да му е приятно”, заяви източник на “ШОУ”.
Купонът ще има още една важна мисия. Селекционерът Михаил Мадански също ще се опита да стопи ледовете между възпитаниците си. Наследникът на Лотар Матеус се престраши и прати повиквателна на Валери, но това не означава, че скандалите вече са в миналото. Тепърва предстоят много разговори, за да може Божинов и Николай Михайлов да се съсредоточат върху изявите си за България, а не да мислят как да прецакат другия заради жените си.
“Надявам се да извлечем позитивното от тази сватба. Те са интелигентни момчета, мисля, че вече е време да разберат, че когато си в националния отбор, всичко остава на заден план”, заяви Михаил Мадански.
Треньорът с триста зора успял да убеди президента Борислав Михайлов, че

Божинов
е нужен
на тима

Шефът на БФС досега изпълняваше заповедите на сина си Валери да не бъде викан заради любовния четириъгълник. В крайна сметка склонил да направи компромис, надявайки се, че от тук нататък Алисия и Николета няма да са част от националния отбор на България.
СТОЯН РАДКОВ