Звездата на "Левски" Валери Божинов гостува на футболния отбор на Министерството на финансите (МФ), който постигна 17-та поредна победа след 13 гола в мрежата на „Информационно обслужване“ АД (ИО). Двубоят завърши с внушителния резултат 13:4 за Божинов и компания.

Освен от бившия нападател на Ювентус, тимът на МФ бе представен от Кирил Евтимов (д-я „Национален фонд”), с когото бяха тандем в студиото на Шампионска лига, Велин Пеев (д-я „Икономическа и финансова политика”), Ивайло Соколов-Соки (д-я „Национален фонд”), Найден Личев (д-я „Международни финансови институции и сътрудничество“), Николай Милев (д-я „Финанси и управление на собствеността”) и Ивайло Ашков-Арконада (Инспекторат), пише "Новспорт". Още в началото на двубоя момчетата от МФ натиснаха съперника в неговата половина. Не след дълго чрез триходова комбинация на нападението Божинов–Пеев–Евтимов последният реализира от чиста позиция 1:0. Овладели централната част на терена, финансистите започнаха да редуват мълниеносни атаки към вратата на противника и скоро, благодарение на голмайстора Велин Пеев и партньора му Кирил Евтимов, резултатът набъбна до 6:0 в тяхна полза. През първото полувреме топнападателят на „Левски“ допринесе с блестящи асистенции към играта на финансистите.

Втората част на двубоя стартира с гол именно на Валери Божинов, с което той записа името си сред реализаторите. Вече при 7:0 тимът на МФ намали оборотите, което позволи на колегите от ИО да вкарат 4 поредни попадения. Това стресна възпитаниците от „Г.С. Раковски“ 102, които се мобилизираха и не позволиха да се стигне до обрат. Защитният вал в лицето на Ники Милев, Иво Соколов, Иво Ашков и Найден Личев затегна своите редици, а нападателното трио Божинов–Пеев–Евтимов сломи съпротивата с още 6 гола, за да се стигне до крайния резултат 13:4 в полза на МФ.

Кирил Евтимов, който в началото на април се прочу по целия свят, показвайки na Лоран Блан фланелка на Емил Костадинов по време на мача Челси - ПСЖ, отбеляза общо 6 попадения в двубоя, а голмайсторът на МФ Велин Пеев добави 5. Иво Соколов-Соки се отчете с 1, а Валери Божинов допринесе за 17-ата поредна победа на МФ с 1 гол и 10 асистенции.