Новото попълнение на Партизан Валери Божинов призна пред сръбските медии, че синът му е фен на Кристиано Роналдо. Нападателят даде интервюто, докато е на подготовка със съотборниците си в Словения.
 
"За мен номер едно е Роналдо, но не Кристиано, а Феномена. Мечтаех да стана като него, но това не е е лесна работа. За мен има един Роналдо и това е Феномена. Кристиано е голям футболист, но аз съм фен на другия.
 
Сега моят син Валери всеки ден ми говори за Кристиано. Купих му обувки като на Роналдо, взех му и негова тениска. За децата Кристиано е истинска легенда", казва Божинов.
 
Роденият през 1986 година футболист говори и за престоя си в Ювентес:
"Там играх с големи футболисти. Една година бях в стая с Павел Недвед. Тренирах с легенди като Буфон, Трезеге, Дел Пиеро и Каморанези.
 
По това време Маркизио беше още малък, но видяхте, че и той се превърна в легенда. Периодът ми във Фиорентина също беше впечатляващ. Там публиката е малко луда. На всяка тренировка идват по хиляда души, които гледат и скандират. Там играх с голям футболист като Лука Тони", добавя Валери.