Валери Божинов бе специален гост на гала вечерята организирана от "Скай Спортс Италия" преди старта на европейските клубни турнири. Телевизията взе правата за новите формати на Шампионската лига, Лига Европа, както и за Лига на конференциите.

Бившият национал на България, който наскоро бе гост в Скай, има предложение от ръководството на медията да има няколко участия като гост коментатор на втория и третия по сила европейски клубен турнир през следващия сезон.

На специалната гала в центъра на Милано, Божинов бе в компанията на десетки футболни звезди от близкото минало на калчото. Начело с Фабио Капело, Звонимир Бобан, Алесандро Дел Пиеро, с когото се видяха преди няколко дни и легендата на Юве поздрави всички фенове на футбола у нас, Джузепе Бергоми, Алесандро Костакурта, Паоло Ди Канио, Лука Маркеджани, Алдо Серена, Джанкарло Мароки, Рикардо Монтоливо, Лоренцо Миноти, Микеле Падовано, Блерим Джемаили и др.

Президентът на италианския шампион Бепе Марота и още десетки ръководители на италианския футбол също присъстваха на събитието.