Валери Божинов е готов да стигне до търсене на помощ от свещеници само и само да се спаси Виченца от изпадане в трета дивизия на Италия. В понеделник тимът на българина загуби у дома от Бари с 0:1 и остана в зоната на здрача. В събота иде дерби с Падова, което е очаквано с огромни надежди от феновете. Омразата между двете агитки е голяма, а Божинов сякаш подклажда "огъня" преди сблъсъка с думите си.

"Вярваме в спасението - обяви Божинов. - Призовавам феновете все така здраво да ни подкрепят, а ние ще дадем всичко на терена за победи. Явно стадионът ни е омагьосан, защото навън печелим мачове, а у дома трупаме загуби. Ако е така, да извикаме един свещеник на трибуната с агитката. Ако е нужно, и сол може да разпръснем на терена само и само да развалим магията. Готови сме на всичко. Няма да се предадем!" За щастие на Валери мачът с Падова е като гост.

Божинов е капитан на Виченца, въпреки че играе под наем от Верона до лятото.

Българинът вече придобива статут на любимец на агитката, след като поведе съотборниците си към трибуните след загубата в понеделник, за да благодарят за подкрепата. "Имаме качества, играем добре и създаваме положения - каза преди дербито Алесандро дал Канто, треньорът на Виченца, цитиран от "Труд". - Трябват ни спокойствие и психическа устойчивост."

Божинов се надява на повиквателна за националния отбор, който среща Малта в София (22 март) и Дания в Копенхаген (26-и) в ключови световни квалификации.

Селекционерът на България Любослав Пенев още не е обявил списъка с избраниците си, но поне за есенните мачове на тима в него имаше място за името на Божинов.