Холивудската звезда Брад Пит стана част от комитета по кандидатурата на САЩ за домакинство на световното първенство през 2018 или 2022 г.
 
“Футболът е глобален спорт и за мен е чест, че ще помагам на страната си отново да приеме провеждането на най-големия форум в този спорт”, заяви Брад Пит.
 
Бившият американски президент Бил Клинтън, бившият държавен секретар Хенри Кисинджър, губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер, кметът на Ню Йорк Майкъл Блумберт и комикът Дрю Кери също са членове на комитета.
 
Съединените щати бяха домакин на световното първенство по футбол през 1994 г. Сега кандидатурата на американците се конкурира с Австралия, Англия, Русия, Испания и Португалия, и Холандия и Белгия. Япония, Катар и Южна Корея са предявили претенции само за мондиала през 2022 г.
 
Изпълнителният комитет на ФИФА ще избере домакините на световните първенства през 2018 и 2022 г. на заседанието си на 2 декември. Очаква се приемането на турнира през 2018 г. да бъде поверено на европейски кандидат./БЛИЦ