Една от звездите на Формула 1 Кими Райконен и моделът Джени Далман се разделят след осемгодишен брак.

В продължения на 12 години „Айсмен” обичаше бившата „Мис Скандинавия”, а в последните 8 години бяха женени. 33-годишният пилот и 31-годишната красавица бяха считани за „финландските Бекъм” и живееха заедно в луксозна вила в Швейцария. Джени обаче се изнесла преди известно време.

„Раздялата е тъжна работа”, коментира лаконично агентът на „Айсмен” Рику Кувая пред финландския вестник Seiska.

Основният проблем бил, че двамата живеели в два различни свята. Докато финландецът пътувал по света с Формула 1, съпругата му предпочитала да ходи на конни състезания с треньора си по езда. Райконен нямал нищо против.

Евентуален развод би могъл да коства на пилота милиони. Състоянието на Райконен се оценява на 124 милиона евро, и според класация на Sunday Times за 2012 година и в вторият най-богат пилот в света след Михаел Шумахер. Заедно с Фернандо Алонсо от Ферари пък делят 18-а позиция в класацията на най-богатите спортисти в света.

Парите си мълчаливият Райконен разумно е инвестирал в недвижимо имущество. Той притежава 33-метрова яхта за 10 милиона евро и редица луксозни вили по цял свят, но преди всичко във Финландия, Швейцария и Тайланд.