Как празнуват един от най-светлите християнски празници - Рождество Христово, някои от волейболните треньори и играчи? BGvolleyball направи проучване, за да видим какви ще са коледните и новогодишни им преживявания.

Коледа в семейството

Коледа в семейството си ще прекара за пръв път от доста години селекционерът на България - италианският специалист Камило Плачи. "Тази Коледа за първи път от много време ще мога да прекарам спокойно със семейството ми и с близките ми, защото през последните сезони бе невъзможно. Знаете, че в Италия има винаги мачове около празниците и по тази причина винаги съм бил ангажиран", разказва за BGvolleyball Камило Плачи.

"Какъв подарък искам? Нищо конкретно, най-вече здраве, защото в крайна сметка то е най-важното", добави специалистът.
Селекционерът на България каза още, че подаръците, които той ще направи на своите близки, ще ги вземе непосредствено преди Коледа, защото през миналата седмица бе зает със своята дъщеря Роберта. Тя трябваше да бъде оперирана, след като се контузи по време на волейболен мач, но интервенцията бе отложена за след празниците.

Между фитнеса и трапезата

Малко време ще има за почивка треньорът на световните шампиони Итас Диатек Трентино (Тренто) Радостин Стойчев. "На 26 декември играем мач за Купата на Италия, така че празничните дни ще бъдат силно ограничени. Разбира се, на Коледа ще спазим традицията и с моето семейство ще се съберем в домашна атмосфера, както подобава на най-хубавия християнски празник", разказа за BGvolleyball Стойчев.

Същото се отнася и за капитана на тима Матей Казийски - "Няма време за празнуване, независимо, че е Коледа. Програмата ни е много натоварена. Пожелавам си само здраве и да нямам травми."

Разходка до Милано

Националите Георги и Валентин Братоеви ще си подарят пътуване до Милано за коледните и новогодишните празници. Двамата ще заведат приятелките си Пламена и Радостина в столицата на модата, като ще гледат мачовете от финалната четворка за Купата на Италия, които ще се проведат в залата "Медиоланум Форум" в местното предградие Асаго. "Пожелавам си само здраве, другото - ще го доказваме на волейболното игрище”, коментира за BGvolleyball Георги Братоев. Те ще останат в италианския град и за Нова година и чак след това ще се приберат в София.