Братът на Христо Стоичков - Цанко, разказа как двамата плакали заради това, че Камата не спечели "Златната топка" и през 1992 година. Пловдивчанинът гостува в предаването на Крум Савов по "7/8 ТВ". Ценният приз тогава бе присъден на Марко Ван Бастен, който печели анкетата на "Франс Футбол" с 98:80 точки. 

През същия сезон Стоичков спечели Шампионската лига с Барселона. Две години след това Христо вече получи наградата за най-добър футболист - 1994 г.

"Много ме хвана яд за "Златната топка" на Ван Бастен. Оттогава не искам да чуя за Ван Бастен или за Берлускони. За мен Стоичков има две "Златни топки".  

Плакахме с брат ми, когато разбрахме, че няма да вземе "Златната топка" през 1992 г. Когато я подариха на Ван Бастен и той трябваше да прекратява футболна кариера. Глезен... Куца ли до ден-днешен? Господ си знае работата", коментира разпалено Цанко.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Тогава спечелиха Шампионската лига на "Уембли". След мача се целувахме от радост в съблекалнята с Кройф. Ицо после седна до кралицата", припомни си още Цанко, който не крие, че симпатизира на Левски, въпреки че брат му е легенда на ЦСКА.

"От малък си обичам Марадона и Наско Сираков. Но този Левски не е предишния от моите детски години. Той си ми е брат, какво като е от ЦСКА. Аз съм отделен човек, той е отделен. За какво да се караме", добави Цанко Стоичков.

Братът на Камата публикува снимка във "Фейсбук" заедно със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който също бе гост на Крум Савов.