Благой Георгиев посрещна Нова година разделен с половинката си. Бременната вече в петия месец приятелка на футболния национал Христина Витанова си събра багажа от семейния дом в Горна баня и се прибра при родителите си. Това се случи навръх Коледа - един от най-християнските празници, които Благой почита. Причината затова е поредният скандал между двамата. Христина и Благой се скарали след излязлата информация, че халфът на руския Терек  има нова изгора. За такава се смята фолкпевицата Лияна. Ревнивата до болка бивша гимнастичка направила лют скандал още на рождения ден на Благо, разбра БЛИЦ. Двамата празнуваха заедно с близки семейни приятели в ресторанта на хотел "Каза Бояна", собственост на члена на УС на Локомотив (Сф) Иван Василев - Бозата. Националът навърши 28 години на 21 декември и събра на почерпка Валери Божинов и Алисия, шефа на Славия Венцеслав Стефанов, треньора Велислав Вуцов, капитана Йордан Петков и Илия Груев.
"Още в ресторанта Христина бе кисела. Заради бременността или друго, но тя изглеждаше сърдита", свидетелстват хора от персонала на ресторанта.
Самата Христина научила от "услужливи" приятелки, че на няколко пъти Благой е бил видян в компанията на Лияна. Последвал страхотен скандал, след който Христина си събрала багажа и напуснала семейния дом в Горна баня. "Щом искаш да си с друга, аз нямам място тук", отсякла гордата брюнетка. Тя решила да се прибере при родителите си в квартал "Овча купел", където израснала. Бясна от факта, че Благой излиза с друга, ексгимнастичката му хвърлила ключовете от новото Ауди S8. Немското луксозно бижу бе подарък за Христина, след като тя забременя. "Не коментирам нищо от личния си живот. Говорете с Благой по този въпрос", отсече Христина Витанова.
Двамата посрещнали Нова година разделени. Христина останала при родителите си, а Благой бил извън София. Според мълвата той посрещнал 2010 г. именно в компанията на Лияна в луксозна вила до Велинград. "Тя знае как да завърти главите на мъжете, особено тези с пари", убедени са спецове от фолксредите. Лияна роди дете от съдения у нас като наркотрафикант кюрд Махмуд Йозджан. Двамата имат дъщеря Дениз, но са разделени отдавна. След краткия воаяж из Велинград Благой и Лияна отскочили до Банско, където също били забелязани от куп хора.
"Този път нещата са сериозни. Благой замина умислен за лагер с Терек в Анталия и не даде знак, че е говорил с Христина. И друг път е имало скандали, но двамата никога не са празнували разделени", твърдят близките им. Славата на Благой Георгиев за плейбой №1 у нас сред спортистите върви отдавна. През годините той бе свързван с всички топ-манекенки и фолкпевици. Ако се вярва на столични клюкари, то през леглото му трябва да са минали Анелия, ДесиСлава, Преслава. "Ако е ударил и Лияна, значи влиза в кръга на т.н. "Голям шлем". Малцина са тези в България, които са преспали с повече от две фолкпевици", казват запознати.
През годините Благой Георгиев на няколко пъти направи щедри жестове за приятелката си. Той спонсорира на Христина слагането на силикон в бюста, а така също и "напомпването" на устните. "Хриси стана още по-хубава след бременността, но тя е убийствено ревнива и това може да сложи край на отношенията им", казват близките им.
С новата си връзка Благой наруши един от собствените си принципи. Разпитван за личния си живот, той често признава, че спазва Божията заповед да не се прелюбодейства. "Няма по-вярващ човек във футбола от него. Спазва всички пости и канони на църквата. Има татуиран Jesus на тялото си. Вече освети два параклиса, в Русия също ходи редовно на църква, но явно има друга слабост - жените, без които не може", твърдят негови познати.