Лидерът във временното класиране на Формула 1 Дженсън Бътън е имал спречкване с милиардера Ричард Брансън заради гаджето на британския пилот – манекенката с японски корени Джесика Мичибата.

Според “Нюз ъф дъ Уърлд” свадатаа между двамата станала на официалната вечеря по слубай подписването на спонсорския договор на притежаваната от Брансън “Върджин Груп” и тима от Ф1 Браун GP.

Пийналият Брансън започнал да обръща повече внимание на манекенката и това подразнило Бътън, който помислил, че милиардерът сваля гаджето му.

Скандалът се случил в Мелбърн само часове, след като британският пилот спечели пол-позишъна за Гран При на Австралия. Това станало по време на официалната вечера по случай подписването на спонсорски договор за шестцифрена сума между “Върджин Груп” и Браун GP.

Часове по-рано Брансън бил в бокса на тима от Формула 1 и заедно с всички в отбора ликувал от спечеланата първа стартова позиция от Бътън.

Британският пилот и Джесика Мичибата са гаджета едва от няколко месеца и Бътън се опитва да брани своето ново завоевание от ухажори./БЛИЦ