Владислава Лазарова е новият изпълнителен продуцент на спортните новини в отдел "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Media Group, съобщиха от телевизията. Тя ще отговаря за съдържанието на спортните новини и предаването „РИНГ 24”.

Владислава има 15-годишен медиен опит зад гърба си. Първите стъпки в журналистиката прави в редакцията на вестник „Меридиан мач”, след което заема позицията на заместник главен редактор в други два всекидневника „7 дни спорт” и „Тема Спорт”. Бивш главен продуцент на спортната емисия новини „Център” по RING.BG, на спортните новини по PRO.BG и други.

Дългогодишен автор в сп. „Биограф”, лектор във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Климент Охридски”. Носител e на престижната награда на името на братя Ексерови за принос в развитието на спортната журналистика за 2015 г. За последно работи във вестник „Преса” и в екипа на предаването „Извън играта” в спортния отдел на БНТ HD.

Изпълняващ длъжността Главен редактор „Спорт” ще бъде Венелин Петков. Негов консултант ще бъде Витомир Саръиванов. Витомир започва кариерата си като водещ и спортен коментатор в БНТ през 1994 година. Впоследствие коментира футбол, фигурно пързаляне, хокей на лед, кърлинг по „Евроспорт“. Витомир е и изпълнителен продуцент, главен редактор и водещ на различни предавания и телевизионни формати в няколко български медии.

Досегашният Главен редактор „Спорт” Крум Савов ще се фокусира върху развитието и съдържанието на емблематичното предаване „Зона спорт”.