Всяка една от тях успява да достигне върха в тениса. И все пак, могли са да постигнат повече. В един момент от живота си обаче изоставят звездната си кариера и предпочитат да се отдадат на децата. И то с риск, че могат повече и да не се върнат на корта. Независимо от това те се отдават изцяло и не съжаляват за решението си. Последната тенисистка, която зарязва кариера заради дете, е бляскавата Виктория Азаренка. Кои са другите?

Ким Клайстерс
Тя е на 25 години, пред себе си има години кариера в тениса и то на върха. Независимо от това белгийската супер звезда Ким Клайстерс избира семейството. През 2008 г. ражда дъщеричка. По това време симпатичната белгийка има зад себе си титла от US Open и знае много добре какво е да си сред първите в света.

След раждането, тя успява да се върне отново на корта. На турнирите от "Големия шлем" постига още три големи победи. През 2012 г. приключва изцяло с тениса.

"Когато за първи път спрях да играя през 2007 г., това беше с ясната цел да имам семейство и дете. Това се получи и сега съм щастлива", казва Ким. Една от легендарните й снимки е през 2009 г., когато печели US Open през 2009 и се снима заедно с малкото си момиченце.

Жустин Енен
Тя е следващата икона на белгийския спорт, която споделя съдбата на Ким Клайстерс. Печели турнир след турнир и е на върха, но въпреки това приключва с кариерата си през 2011 г. По това време е на 29 години и би могла да има пред себе си още много време на корта.

Независимо от това момичето с един от най-добрите бекхенди, решава да предпочете семейството. През 2013 г. тя също ражда момиченце.

Самата Енен държи толкова на семейството може би, защото не е имала свое и губи рано близки хора. Когато е на 20 години майка й умира от рак и тя дълго време не може да се смири със смъртта й. Затова й посвещава първата си голяма титла през 2003 г. Тогава печели "Ролан Гарос".

Линдзи Дейвънпорт
Освен "Ролан Гарос", американката успява да спечели почти всички по-големи турнири. Тя заработва над 22 млн. долара приходи и става първа в света през 1998 г, когато е едва на 22 години.

Линдзи спира кариерата си преди десет години, когато е на 30. Година по-късно ражда първото си дете - момченце, а малко след това и дъщеричка. В момента Дейвънпорт живее заедно със съпруга си в Калифорния и твърди, че е много щастлива, независимо, че се е наложило да прекъсне кариерата си.

Ли На
Това момиче извършва пълен "преврат", що се касае до тениса в Азия. През 2011 г. тя става първата тенисистка от Китай, която печели "Ролан Гарос". Три години по-късно печели и Откритото първенство на Австралия, с което успява да стане втора в света.

Добрите постижения на Ли На стават причина в Китай този спорт да стане популярен и в момента се тренират хиляди деца, готови да станат следващите световни звезди. Тя обаче прекъсва кариерата си през 2014 г., когато е на 32 години.

"Имах зад себе си една много тежка година и трябваше да реша свои проблеми, всичко това ме доведе до решението да спра с кариерата си в тениса", казва тогава забележителната китайка.

През 2015 г. Ли На ражда дъщеричката си Алиса и не може да спре да хвали новия си живот след тениса.

Амели Моресмо
Тя е едва на 30 години, когато решава да приключи с успешната си кариера. Тръгва си с гордо вдигната глава. Зад гърба си има знаменити триумфи - на "Аустрелиън Оупън" през 2006, същата година триумфира и на "Уимбълдън".

Тенисистката, която е известна със силовия си тенис, се прочува и с това, че признава хомосексуалната си ориентация. След като приключва с кариерата си, продължава за кратко да се посвещава на тениса. Миналата година обяви, че чака първото си дете и роди момиченце.

Виктория Азаренка
Това е тенисистката, която печели два пъти "Аустрелиън Оупън" - през 2012 и 2013. Точно след първия си триумф тя застава сред първите в тениса и всички очакват, че дълго време няма да напусне тази позиция.

Белоруската тенисистка обаче започва да изпитва проблеми заради редица травми и се връща във форма едва в началото на миналата година, когато отново припомня на всички играта си от годините на най-голям успех. Очакванията бяха, че ще продължи със скоростта, която е набрала. Независимо от това Азаренка обяви, че ще става майка и засега спира с тениса.

"Надявам се да се върна обратно в играта. Инспирация ми дават много други тенисистки, които се върнаха отново към играта си след раждането", казва Азаренко.