Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Един от най, най, най-големите фенове на ЦСКА Христо Христов става на 60 години днес. Всъщност, той е просто Чичо Граф... Закърмен е с “армейската” идея откакто се помни. Според легендата първата му дума била ЦДНА.  Според живата истина той е изгледал на живо толкова мачове на “червените”, колкото са звездите на небето. Обиколил е цяла Европа, за да бъде близо до своите любимци. За Графа няма спирачки, няма “железни завеси” и “студени войни”. Нищо, ама нищо не може да го спре. Той е на “Анфилд” още през март 1982 година, когато ЦСКА пада с 0:1 от Ливърпул в онзи луд четвъртфинал за КЕШ. Той е и сред 70-те хиляди на “Васил Левски” две седмици по-късно, когато “червените” късат главата на европейския футболен крал.
 
Пуф-паф, пуф-паф, на влака е Чичо Граф. Или просто тръгва на стоп, за да пропътува хиляди километри. Така потегля отново за “Анфилд” през 2005 година, когато ЦСКА пак играе с Ливърпул и печели с 1:0 след гол на Вальо Илиев, макар че отпада от борбата. Графа обаче никога не отпада... Ползвал е всички възможни транспортни средства, които може да си представите – ТИР-ове, камиони, автобуси, леки автомобили, джипове, самолети, влакове, та даже и хеликоптери. Само с космически кораб още не летял, ама един ден, когато ЦСКА организира контрола с някой клуб от друга галактика, и натам ще полети.
 
Той никога не е пренебрегвал семейството, роднини, приятели и работата, но ЦСКА винаги бил е ще бъде неговото голямо АЗ.
 
Чичо Граф е истински родолюбец. Родината, българската история, националния химн и българския трибагреник поставя над всичко. Държи на българщината, тачи и милее за всичко истинско и родно.
 
Графа е заклет меломан и луд привърженик на твърдата музика. Събира грамофонни плочи от 60-те години и е присъствал на стотици концерти по света на най-известните рок-банди. Притежава повече от хиляда диска с най-стойностното от хард-рока, соул, блус и джаз-музиката.
 
През последните 15 години пътува често до Америка. Има в актива си над 80 мача в Щатите и Канада, където се наслаждава на зрелищата НБА и НХЛ.
 
Той е един от малкото останали колекционери на значки в България. От 1965 година събира лого-символи на автомобили, камиони и автобуси. Всъщност, автомобилите са другата му огромна страст. Посетил е много автосалони в Европа и в света. А футболните му колекции (билети, програми, дипляни, пожълтели от времето вестници и списания) наистина, ама наистина нямат край.
 
Графа е наистина голям футболен привърженик. Цял живот е събирал, подреждал, изучавал и квалифицирал своите архиви, скъпи и ценни за него сувенири. Описал е всичко в двадесетина дебели тетрадки, които са една голяма реликва. Но най-голямата реликва е...самият Чичо Граф.
Честит юбилей от името на спортния отдел на БЛИЦ!