Легендарният Динко Дерменджиев-Чико се вихри здраво в кухнята за Коледа. Ще готви нещо като култовата банска капама, но още по-богата на вкусове манджа.

"Моята коледна рецепта е кисело зеле със свински ребра с повечко тлъсто, за да поеме зелето мазничко. Добавям две големи пилешки бутчета, кървавица, домашна луканка и малко телешко, за вкус. Става нещо невероятно, ама аз да ви го сготвя. Запален кулинар съм", сподели Чико пред "Под тепето".

И спомена друга рецепта, футболна, а не кулинарна - как се бие Барселона. Всеки ботевист знае, че именно Дерменджиев като треньор на "канарите" извоюва епохалната победа срещу каталунците - 1:0 на реванша от 1/16-финалите за КНК през 1981 г.

"Как се бие този гранд - естествено, че с неговия начин на игра. "Ботев" тогава играеше точно в стила на Барселона и именно с това успяхме да ги надвием", допълни Чико.

"Убеден съм, че пловдивчани са способни да съхранят духа на града. И пожелавам на всички да съхраним и развием градската култура на Пловдив. Да сме обединени в това, а не да се делим на ботевисти и локомотивци, на червени и зелени, на фолкаджии и рокаджии. Никога не съм делял хората, както във футбола, така и извън него. Това всички го знаят", така прозвуча коледното послание на големия Динко Дерменджиев в навечерието на празниците.