Кой продава колите на най-известните футболисти в света? Този въпрос няма еднозначен отговор, но когато става дума за играчите на гранда Барселона – ответът е само един. Това е бившият футболист Алекс Ортис. „Ролс Ройс“ за 515 000 паунда и Ферари F12 за 300 000 са само част от луксозните возила, продадени на елитни играчи от компанията „Driver Carbcn”.

Сред клиентите на Ортис са Иван Ракитич от Барселона, Жорди Мбула от Монако и Джейсон от Леванте. Поне с тези футболисти 38-годишният автодилър е публикувал снимки в социалните мрежи. Ортис е продукт на школата на Севиля, но след това е играл предимно във втора дивизия за Логронес. Преди 14 години основава компанията си за продажба на автомобили.

„Играх футбол в Сегунда дивисион и благодарение на това познавам много футболисти. Продавам луксозни коли на елитни играчи и други известни хора. Само от началото на годината футболисти си купиха от мен Ферари 488, Ферари F12 и Ауди RS6“, обясни Алекс Ортис пред „Сън“.

„Повечето си купуват спортни коли, но винаги искат някаква промяна в заводския модел. Така автомобилът се превръща в персонализирана придобивка. Наскоро един футболист си купи Ферари F12, но си плати за тунинг известната компания „Хаман“. Всичко излезе 300 000 паунда“, допълни търговецът на автомобили.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В шоурума на Ортис в покрайнините на Барселона са изложени около 40 автомобила. От Мазерати до Макларън и от БМВ до Бентли. Повечето негови клиенти държат да останат дискретни, но има и такива, които не крият колите, които са си купили от бившия футболист.

Иван Ракитич от Барселона е един от тях. Хърватският национал и съпругата му Ракел Маури имат снимка до Ролс Ройс Фантом, закупен от магазина на Алекс Ортис. На друго фото Ракитич и продавачът позират пред Макларън 570GT.

“Иван Ракитич е добър мой приятел. Дойде в магазина ми за първи път преди три години и остана доволен. След това ме е препоръчал на свои съотборници в Барселона и от отбора имам още няколко клиенти“, признава Алекс Ортис.

Иван Ракитич и Алекс Ортис  пред Макларън 570GT​


Иван Ракитич и съпругата му Ракел Маури

Жорди Мбула от Монако в салона на „Driver Carbcn”

Кристиан Стуани от Жирона си купи Ауди RS6 от Алекс Ортис

Джейсон от Леванте с Мецедеса си, купен от Ортис

Баскетболистът от НБА Рики Рубио в шоурума на Ортис

Оскар Дуарте от Еспаньол с Алекс Ортис и БМВ Х6