Световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев се извиси над Америка. Българинът Венцислав Крамолински направи немислимото, скачайки от 13 500 фута с книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев" в ръцете си. Произведението на журналиста Георги Стоянов не само, че достигна до пазара в Щатите, но и полетя... буквално! Крамолински поръчал четивото от България, а след като пристигнало при него, решил да направи огромен жест към неговия автор и световния шампион по бокс.

Сънародникът ни практикува от няколко години скачане с парашут в „Скайдайв Чикагo“, a за авантюристичната изява за скок с книга в ръцете си получил подкрепата на собственика Рук Нелсън и фотографа Антъни Ебъл.

„Скайдайв Чикаго“ е създаден през 1993 година, а годишно регистрира oколо 50 хиляди скока. Скокът с „Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев“ е направен от 13 500 фута, което е някъде около 4 километра.

Книгата „Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев“ може да бъде поръчана от официалната страница на Детелин Далаклиев във Фейбук или на телефон 0885 913091.

Насладете се на уникалното видео: