Интересно разкритие направиха румънските журналисти за трансфера на Йордан Тодоров в Стяуа през лятото. Оказа се, че бившият играч на ЦСКА е платил пари от джоба си, за да заиграе в гранда от Букурещ. Според изданието “cancan.ro” българинът е платил 30 хиляди евро, за да подпише със Стяуа.

”В това време Левски имаше интерес към него. Точно тогава обаче дойде офертата от Стяуа, но клубът не бе готов да извади 50 хиляди евро, парите, които искаше Локомотив (Пловдив)”, пише изданието, като вади на показ трансферната сума, за която румънският тим е бил готов да привлече Данчо: “Ние нямаме пари, повече от 20 000 не можем да предложим”, казват от Стяуа.

В отчаянието си да заиграе в чужбина, Тодоров използва част от спестяванията си. Вади от джоба си 30 000 евро с обещанието, че след като подпише, ще му бъдат върнати. С напускането на Виктор Пицурка шансът на Тодоров все повече намалява да играе в Стяуа. Футболистът така и не записва официален мач за “синьо-червените” и се връща в България, където подписва с Миньор.

”Проблемите за играча обаче не спират до тук. Съпругата му Елена, която следва в Лос Анджелис, го притиска и иска пари, за да плати обучението си. Тодоров стига до отчайващо положение, настоява да си получи 30-те хиляди евро обратно. А през това време живее в Букурещ с помощта на заеми от съотборниците си”, завършва разказа румънското издание./БЛИЦ