Вторият турнир между привърженици на Славия от София ще се проведе на 8 април (неделя). Футболната надпревара започва в 11:00 часа на Великден. Арена на двубоите е спортната база на клуба "Стоян Коцев-Кано". Организатор е фен-фракцията Boys Sofia със съдействието на Сдружение "Славия".

Проявата е част от "белите" празници по случай 105-ата годишнина от основаването на клуба. Инициативата е в памет и на трагично загиналия през 2011 година запалянко Петър Добрев-Ханс и е под надслов: "Славия и Ханс - винаги с нас". За победителите има предвидена купа и златни медали, а за подгласниците сребърни отличия. Предвиден е и специален приз за голмайстор на турнира.

Сред участващите десет състава има тимове с култови имена като: (Де)Белите, Аутсайдерите, Young Boys Sofia, Юношите, Синовете на Один, Свободните агенти и др. Фаворит за трофея и тази година е селекцията на BOYS191312, който заслужи отличието в първото издание на надпреварата през 2017 година.

Тържествата по повод 105-ата година от основаването на най-стария съществуващ и днес автентичен спортен клуб у нас продължават и с други инициативи. На 10 април (вторник) в 14.00 часа е предвидено поднасяне на цветя пред паметната плоча в чест на основателите на клуба при Руски паметник. На 13 април (петък) в 17.00 часа в зала "Триадица" стартира и второто издание на международния баскетболен турнир "Ваня Войнова".

На 14 април (събота) от 12.30 часа предстои рок концерт и конкурс за мини мис и мини мистър за деца от школите на "белия" клуб. Събитието ще се проведе в пространството зад таблото на стадион "Славия" при игрищата на школата. Там ще бъде изградена и специална сцена.

На 15 април (неделя) от 12.00 часа е закриването на турнира "Ваня Войнова" и награждаването на призьорите.
Входът за всички мероприятия е свободен!

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА