Лошото момче на баскетбола Денис Родман не спира да изненадва милионите си фенове и на 51-годишна възраст.

Този път бившият баскетболист на Чикаго Булс и член на Залата на славата на НБА приковава вниманието не с поредната си лудория, а с написването на …детска книжка.
Явно Денис, популярен и с прозвището Глиста, е решен да запознае с живота и битието си и невръстната аудитория, която не е имала възможност да го гледа.

Книжката се казва "Дивият бик Денис". На корицата е нарисуван бик с червена грива и пиърсинг в носа, а около него подтичват две малки теленца, които символизират децата на Родман.

Съавтор на петкратния шампион в НБА е писателят Дъстин Уорбъртън. Книжката струва 16 долара и може да бъде поръчана в Амазон и сайта на Родман.

Сюжетът е следният - бикът Денис е отвлечен далече от семейството си и принуден да живее с други бикове и да участва в родео. Той е много различен от всички останали, но постепенно успява да се сприятели с мнозина, а те да го приемат такъв, какъвто е.

"Това е и поуката от книжката - деца, бъдете различни, бъдете себе си", споделя Родман.

Той има вече две издадени книги зад гърба си, но те са с автобиографичен елемент.
Възможно е книгата му да бъде представена и в София, където Родман е очакван за втора поред година за участие в HDI Мача на звездите на 30 март.