Една от легендите на НБА Денис Родман, който е на посещение в Северна Корея, обиди южнокорейския рапър Psy с няколко свои публикации в социалната мрежа „Туитър”, съобщава „Хюриет дейли нюз".

С пристигането си в столицата на Северна Корея Пхенян заедно с баскетболния отбор Харлем Глоубтротърс 51-годишният бивш баскетболист пусна следното съобщение: "Пич, може би ще тичам в Gangnam Style, докато съм тук".

Дали Родман е искал да се пошегува или познанията му по история и география не са на ниво не е ясно. Днес обаче рапърът Psy реши да отговори на бившата звезда от НБА и написа в своя профил "@dennisrodman аз съм от #ЮЖНА Корея човек!!!"

Южна и Северна Корея технически са все още във война след корейския конфликт от 1950-53 година. Двете страни имат подписано примирие, но не и мирен договор. Вътрешно-корейското напрежение е особено високо в момента, след като КНДР проведе трети ядрен опит по-рано този месец, предизвиквайки недоволството и упреците на целия свят.

Денис Родман и Харлем Глоубтротърс ще останат в Пхенян 5 дни заедно със снимачен екип, който ще заснеме документален филм за американска телевизия. След края на своята спортна кариера Родман активно участва в най-различни телевизионни предавания и развлекателни програми, снима се във филми.

112_2.jpg