Легендата от Националната баскетболна асоциация Денис Родман изкара безпаметно добре визитата си в България. Американецът остана в София от сряда до неделя миналата седмица и накрая си замина с огромно нежелание. 50-годишният хаховец, блестял с екипа на “Чикаго Булс” рамо до рамо с Майкъл Джордън, кацна на родна територия заради Мача на звездите в столичната зала “Арена Армеец”. Глиста, както е известен тъмнокожият щурак, обаче ще помни дълго не баскетболното шоу, а това в нощна София. 
 
Най-добрият защитник в историята на извънземните баскетболисти не мигнал, докато ни бе на гости, издадоха го свидетели на лудите купони.
Една жена успяла с лекота да влезе под кожата му и да накара буйната му тъмна кръв да закипи на макс. Преслава! Коя друга, освен тя! Перлата на родната чалга
 
зашеметила
Родман с глас,
танци и осанка
 
още при първата им среща в четвъртък през нощта в меката на фолка „Найт Флайт“. Гордостта на цял Добрич не останала безразлична към високия гост на заведението и още щом го мярнала да се промъква към сепарето, насочила цялото си внимание към него. Бившата звезда на “Детройт Пистънс”, “Чикаго Булс”, “Сан Антонио Спърс” и ЛА Лейкърс изглеждал като ударен с мокър парцал в първите минути от запознанството си с госпожица Петя Колева, както е истинското име на дивата..
„Кво става тука бе, братче!? Леле-мале! Мамка му, къде ме доведохте бе?!“, нареждал като опиянен пред останалата част от компанията Родман и не отлепял поглед от изваяните бедра на видимо вталилата се хубавица.
Преслава усетила бързо-бързо, че играе по тънката струна на известния с ексцентричния си нрав бивш баскетболист и не направила крачка встрани от масата на Родман и приятелите му. Часове наред чалгаджийската икона на Митко Пайнера опъвала гласни струни, за да доведе двуметровия ВИП- гостенин до екстаз. Кълчела пред него кълки в бял минижуп и мятала черна грива.
„Направо го побърка. И него и агента му. Денис пощуря, стана на крака и се опита да пее и танцува заедно с нея, макар че нищо не разбираше“, каза специално за „Шоу“ очевидец на атрактивната сценка в „Найт Флайт“ в четвъртък през нощта.
Доказателството, че е бил напълно завладян от българката е фактът, че след час веселба и няколко пресушени до дъно чаши, който никой не могъл да преброи, Глиста захвърлил слънчевите очила на „Гучи“. Денис не ги свали нито за секунда през целия си престой – от кацането си в София в сряда вечер, до отпътуването си в неделя. Бившето гадже на Мадона се криеше зад тъмните стъкла по време на единствената пресконференция, която благоволи да даде в четвъртък следобяд в „Гранд-хотел София“. Впоследствие гледа през очилата дори Слави Трифонов, докато гостува в шоуто на bTV в петък вечер.
„За Преслава Родман наистина свали очилата. Толкова беше смешно да го гледа човек отстрани.
 
Зяпаше я
с дебелите
си джуки
 
и не искаше да си тръгва“, подшушва очевидец пред тигъра на печата.
Палавата Преслава оплела в мрежите си легендата от НБА и не го пуснала да мръдне от сепарето си, докато не изкарала почти целия си репертоар хитове. Като започнала с „Как ти стои“, усукала снага пред гостенина си с „Мръсно и полека“, минала на балада с „Не ми пречи“ и го довършила с „Като за финал“. Денис мигал на парцали, захвърлил демонстративно на няколко пъти на пода екстравагантното си сако – имитация, че е ушито от 100-доларови банкноти. Агентът му също не обелил нито дума цяла вечер. Само питал домакините дали всички момичета в България имат визията на Преслава и дали пеят като нея.
 
Родман, който втрещил охраната и останалите посетители на „Найт Флайт“ със скандалния си външен вид – маратонки, долнище на анцунг, тениска и розово шалче, в един момент не издържал и се внедрил към оркестъра. Нито един от музикантите не успял да го разбере какво точно иска заради езиковата бариера, но и никой не му попречил да приглася на Преслава. Бившето крило от шампионските години на Детройт и Чикаго в НБА се наместил удобно на мястото на дижджея зад пулта и заплашително взел да ръкомаха, че иска Преслава на бис с определена песен. През цялото време Родман не изпускал от ръка любимата си кубинска пура.

„Страшно мазало се получи. Докато се усетим, че иска пак „Като за финал“, мина малко време, но поне беше забавно. Какви ли не купонджии са идвали при нас, но като този определено друг не е имало досега“, позволи си да коментира пред „Шоу“ човек от оркестъра, който категорично отказа да бъде цитиран по име заради рестрикции в договора си.

Родман загрял длани от пляскане и споделил на приятелите си по маса, че е възхитен от певицата. Нещо повече. Разкрил, че Преслава поразително му напомня като излъчване на голямата му любов Кармен Електра!
Двамата сключват брак през ноември 1998 г., но година по-късно актрисата вече е уморена от изцепките на съпруга си.
 
Хваща го да
прави тройка
с две жени
 
в спалнята на имението им в Маями и подава молба за развод. И до ден днешен обаче, когато се разчувства, Денис твърди, че е бил влюбен в нея и че раздялата им му е разбила сърцето.
Кулминацията на нощта настъпила малко преди 3:00 часа. Тогава Родман, който вече сам изгубил бройката на шотовете, които унищожил, тръгнал в атака. Поискал незабавно да му бъде доставен огромен букет от червени рози специално за Преслава. За домакините от „Найт Флайт“ това било по-лесно от детска игра. След минути букетът от 101 рози вече бил в ръцете на Глиста. Американецът демонстрирал завидна щедрост и броил по 50 долара за всеки стрък! Всички около него изгубили образ и картина при цената на цветята, но не и Родман. Той се бръкнал невъзмутимо, платил и лично поднесъл розите на разтопената от жеста фолкфурия.

Бакшишите на Денис Родман въпросната нощ поизпразнили джоба му, но не го отказали от купона. “Профука над 5 хиляди долара за Преслава. Но за него това са жълти стотинки”, коментират запознати.
Някогашното страшилище за нападателите в НБА танцувал, надигал чашката, пафкал си пурата и раздавал пачки на своята българска любимка за всяка нейна песен. Бившият баскетболист направил кратка пауза в програмата само за да се увери дали наргилето, което така му хвалели домакините, в действителност е толкова добро. Родман дръпнал на няколко пъти здраво, след което започнал да издава доволни звуци и да псува – негов прийом, който го издава колко е щастлив. Защото Родман ругае по рождение и го прави не с лоша мисъл, а за “добро утро”, споделят от обкръжението му у нас.
Родман празнувал до зори в „Найт Флайт“ в четвъртък срещу петък. Със солидния си
 
хонорар
от $60 000,
 
който получил за визитата си в България, не усетил и че само за няколко часа е олекнал с няколко хилядарки. Той повторил упражнението 24 часа по-късно. Отхвърлил всички отправени му оферти за вечерта за други заведения и повтарял, че иска да отиде отново в „Найт Флайт“. Желанието му било да се срещне повторно с Преслава и да се наслади на музиката й още веднъж преди да си замине. Наложил волята си и в петък, и в събота през нощта, въпреки че на останалата част от компанията му им дошло в повече да слушат „Като за финал“ три нощи поред. При това нееднократно, а десетки пъти на бис.
Отлично информиран източник издаде пред „ШОУ“, че легендата от НБА все пак е успял да се домогне до мобилния номер на най-добрата певица в родния фолк в последните няколко години.
„Е, сега. Знаете, че за Денис няма невъзможни неща. Нямаме представа дали й се е обадил, дали са се видели извън заведението, но номерът й наистина му го дадоха. Даже с нейно съгласие. По всичко личеше, че Родман желае да се видят насаме. И то не за да коментират предстоящия албум на Преслава...“, коментират запознати.
 
През целия си престой в България пък Глиста бе изключил американския си телефон, тъй като организаторите на Мача на звездите в родния баскетбол му бяха предоставили „служебна“ карта с български номер. Никой не смее да провери сметката, която лошото момче от НБА е навъртяло преди да отлети обратно за родината си. Тепърва ще се пресмятат и „непредвидените“ разходи. Като прищевките на ВИП-госта да се храни предимно в стаята си на „Гранд-хотел София“ и да разиграва денонощно служителите от „Рум сървиса“. Най-големият проблем за покриване ще е употребеното от скандалния янки количество напитки с висок градус.

Родман бе на градус от стъпването си на българска земя, с което само затвърди слуховете, че му предстои повторно влизане в клиника за алкохолици в САЩ.
 
Денис
слезе пиян и
от самолета,
 
който го доведе в столицата ни. За да го свестят, той бе задържан два часа и половина във ВИП-а на аерогарата преди да се покаже пред тълпата журналисти и ловци на автографи.
„Пиеше през цялото време. Разреждаше чат-пат с кока-кола и с газирана вода, но най-слабото, което употребяваше, беше водката. Това обаче не е наш проблем. Страхотен пич е и не бива да му се бъркаме в живота. Той дойде и изпълни това, което му се плати“, коментира човек от антуража, прикачен към американеца в София.
Истината за провалената среща на Глиста с председателката на БОК Стефка Костадинова пък е, че баскетболистът не бил уведомен навреме. Гостуването му на световната рекордьорка в скока на височина дошло спонтанно по нейна инициатива, но Родман останал непреклонен, че подобна визита не фигурира в договора, който е подписал.
Същата причина довела до осуетяването на кампа за младежи, който уж трябвало да е с негово участие. Денис не предполагал, че има различен ангажимент, освен раздаването на автографи. И останал изненадан като научил вече на родна почва, че трябва да се съблече по екип и да дава напътствия на децата за тънкостите на борбата под коша и запазената марка на златните му години в НБА – играта в защита.
 
Сервитьорка удари
на камък при Глиста
 
Пробивна сервитьорка удари на камък при Денис Родман, който показа, че е джентълмен, но парира атаките на пищната нашенка. Баскетболистът не се противи на мераците на едрогърдото девойче да се снима с него, когато вече бе на градус и във вихъра на купона в „Найт Флайт“. За повече обаче Денис й загатна, че няма смисъл да упорства. Американецът даде щедър бакшиш на брюнетката, след което я отпрати да му донесе още водка. В главата на Глиста по това време вече тиктакаше само едно име – това на Преслава, която дереше гърло за него от сцената на заведението.
САШО СЕВЕРИНОВ/ШОУ