На петия турнир по табла, който се проведе в градинката пред Народния театър, най-колоритните участници бяха легендите на българския футбол Димитър Якимов и Божидар Искренов.

Турнирът, който бе за наградите на фирмата вносител на едно от най- качествените узо напитки, събра над 130 участници. Това накара организаторите да проведат няколко блиц кръга, с които да намалят броя на състезателите, пише "Гонг". В първите си срещи и Димитър Якимов и Божидар Искренов победиха, но след това си „намериха майстора” и отпаднаха, което бе прието със съжаление от кибиците на турнира. 

От уважение към двамата организаторите спретнаха демонстративен мач между двамата. Наблюдателни кибици видяха, че таблата е изцяло синя и може да даде предимство на легендата на "Левски" Гиби Искренов. Митата Якимов не се трогна от цвета на „игралното поле” и набързо отупа Искренов, за кеф на "червените" привърженици, които гледаха битката. Така те веднага се похвалиха, че ЦСКА би "Левски" на табла, след като отупа вечния си съперник четири пъти и на футбол. Двамата големи спортисти, без съмнение уважавани от всички, се поздравиха джентълменски и останаха доволни от приятно прекараната вечер.