Дъщерята на Михаел Шумахер –Джина Мария, е №1 в световната ранглиста при девойките по конна езда в уестърн дисциплината рейнинг или известна още като кайбойска обездка, съобщава „Билд”. Това е първата официално призната уестърн дисциплина от Международната федерация по конен спорт.

В края на миналата година навършващата след няколко дни 18 години дъщеря на Шуми стана световна шампионка в своята възрастова категория. Джина Мария тренира упорита в ранчото на своето семейство в Швейцария, след като майка й Кория я запалила по конната езда.

Рекордьорът със седем световни титли във Формула 1, който продължава своето възстановяване, след като претърпя тежък ски-инцидент в края на 2013 година, и съпругата му Корина могат да бъдат горди не само с Джина Мария, но и с 15-годишния си син Мик, които без съмнение също е наследил от баща си гена на победител.

Както е известно, през месец септември миналата година Мик стана световен вицешампион по картинг в клас KF Junior. Той предпочита да носи моминското име на майка си Беч. Мик е един от най-големите таланти в автомобилния спорт и според „Билд” скоро ще подпише договор с отбор от Формула 4, чийто сезон започва през месец април и ще бъде от 8 състезания. Мик е сравняван с детето-чудо Макс Верстапен, който стана най-младият участник във Формула 1 само на 17-годишна възраст.

Самият Михаел Шумахер също започна своята кариера с картинг и постепенно се превърна в легенда на Формула 1.

112.jpg