Легендарният музикант от “Битълс” Джон Ленън бил талантлив футболист и дори мечтаел да играе за Ливърпул, твърди “Дейли Стар”.

Първият барабанист на легендарната група Пийт Бест разкрива пред изданието, как убитият през 1980 г. Ленън винаги бил с топка в краката преди “Бийтълс” да станат известни.
 
67-годишният Бест е бил барабанист на групата в продължение на две години, преди да бъде заменен от Ринго Стар през 1962 г. Той обаче се спомня за мачлета с участието на Ленън.
 
“Джон беше най-добрия футболист в групата. Ако трябва да сме честни можеше и да се пробва с успех в някой отбор, твърди Бест, който е фен на Евертън. – Постоянно играехме футбол, ако имахме свободно време. Също като много други младежи. Всички мечтаехме да играем за голям клуб, а Джон искаше в Ливърпул.”
 
Когато "Бийтълс" стават популярни, мениджърът на групата Брайън Епстийн препоръчва на музикантите да не разкриват пристрастията си към Ливърпул или Евертън, за да не загубят фенове. 66-годишният Сър Пол Макартни чак наскоро призна, че е фен на “карамелите”./БЛИЦ